1. Tahap Sanitasi, Keselamatan dan Kesihatan Pekerja
- kerap mencuci tangan dengan menggunakan air dan sabun atau bahan pencuci
tangan ‘hand sanitizer’. - Memakai penutup mulut dan hidung (mask).
- Mengekalkan jarak (1) meter dari orang-orang lain di dalam persekitaran.
2. Langkah pencegahan COVID-19 di premis perniagaan
- Menyediakan bahan pencuci tangan (hand sanitizer) bagi kegunaan pelanggan
- Memaparkan garis panduan mengenai covid-19.
3. Kaedah Penghantaran Selamat
- Menyediakan kaedah-kaedah penghantaran alternatif yang sewajarnya bagi
menghadkan kontak di antara pekerja serahan dan pelanggan - Sebarang perubahan proses penghantaran barang pos hendaklah dimaklumkan
kepada pelanggan secara berkesan.
Sumber: MCMC
Salurkan sumbangan kepada PERWIRA barisan hadapan kita melalui: Tabung Perwira COVID-19 Aman Palestin