Fungsi & Manfaat CCTV bagi kehidupan kita

Fungsi & Manfaat CCTV bagi kehidupan kita

1) Lebih meningkatkan keamanan/keselamatan

  • Fungsi pertama, sejak dilancarkan dalam domain awam, fungsi utama CCTV adalah untuk meningkatkan keselamatan. Bercakap tentang keselamatan pastinya mempunyai hubungan rapat dengan pencegahan perbuatan atau tindak kejahatan dan jenayah. Bagaimanakah jenayah dapat dicegah oleh CCTV? Memaparkan CCTV semasa merakam imej secara langsung. Iaitu, gambar yang diambil oleh kamera pengawasan dan dipaparkan melalui monitor adalah tindakan atau tindakan yang sedang berlaku.

2) Memantau semua kegiatan

  • Memantau dan mengawasi kemungkinan semua aktiviti yang kita lakukan untuk kepentingan awam dan swasta, tanpa menggunakan pemasangan CCTV di tempat yang sangat peribadi dan intim. selain meningkatkan keamanan, CCTV juga dapat berfungsi demi kepentingan pemantauan dan pemantauan produktiviti pekerja. Tidak dimaksudkan untuk prasangka, tetapi diakui atau tidak, hanya ada pekerja yang belum dapat melaksanakan tugas dan tanggung jawabnya secara penuh.

3) Mengawasi anggota keluarga

  • Selain berfungsi untuk keselamatan dan pemantauan seperti di atas. CCTV di rumah boleh dipasang untuk memantau aktiviti kanak-kanak selepas pemasangan internet, sudah tentu. Ini diperlukan untuk ibu bapa yang sibuk di luar rumah sepanjang hari, jadi mereka tidak mempunyai masa untuk melakukan aktiviti ini secara serentak, jadi mereka boleh mengawasi pembangunan anak, salah satu cara ialah menggunakan fungsi CCTV di rumah supaya ibu bapa dapat mengesan pergerakan dan semua aktiviti kanak-kanak walaupun kita tidak berada di sana.

Sumber: Ayyubi CCTV

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

About Fix & Go

We will help your organization find the best IT solutions to meet your business strategy.

Headquater

No 10B, Medan Pusat Bandar 1, Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

+603 8923 1058
[email protected]

Office Hours
Mon - Fri 08:30 - 17:30

Outlet

No. 1, Jalan Medan Pusat Bandar 3A, Seksyen 9, 43650 Bandar Baru Bangi, Selangor Darul Ehsan, Malaysia

+603 3310 0007
[email protected]

Store Hours
Mon - Sat 09:00 - 18:00